Logo

ITZALA

Hivatalos VELUX® viszonteladó

Hivatalos VELUX viszonteladó
10 év online tapasztalat
0
Ingyenes visszaküldés
Gyors házhozszállítás

VELUX Harmonikarolók

Elegáns és flexibilis mőködtetésével
szabályozza a szobába bejutó fény
mennyiségét

VELUX harmonikaroló

VELUX Harmonikarolók

Elegáns és flexibilis mőködtetésével
szabályozza a szobába bejutó fény
mennyiségét

VELUX Harmonikarolók

minimum ár 33 021,00 Ft
Áttekintés
 • Lágyítja és szétszórja a beáramló fényt
 • Mutatós
 • Kimondottan jó választás a nappaliba és a hálószobába
 • Bárhová helyezhető az ablak felületén
 • Kiváló minőségű harmonikarolóMűködtetés

• Kézi működtetésű
• Elektromos
(Lásd lejjebb)

Színek

• 20-féle lehetőség
(Lásd lejjebb)

Gyakran ismételt kérdések

 • Távvezérelt rolók
  • Mikor érdemes elektromos működtetésű rolót választanom?

   A VELUX elektromos működtetésű rolói kiválóan párosíthatók a VELUX elektromos tetőablakokkal, és tökéletesen illeszkednek azokhoz. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, egyszerűen rendelje meg hozzá a KUX 100-at is. Mivel az elektromos roló távvezérelt, nagyon jól használható azokhoz a nehezen elérhető ablakokhoz, amelyeknél gyakran kell szabályozni a bejutó fényt.

  • Mit kell figyelembe vennem, ha nem kézi működtetésű VELUX roló vásárlásán gondolkodom?

   Nem kézi működtetésű roló vásárlása esetén számos tényezőt érdemes mérlegelnie.

   1. Csak az eredeti VELUX rolók érhetőek el távvezérelt működtetéssel. Az Itzala rolók kézi működtetésűek.

   2. A VELUX rolók elektromos és napelemes működtetésű változatban is rendelhetők. Mindkettő nagyon praktikus, mivel rendkívül egyszerűvé teszik a rolók mozgatását, így szó szerint az Ön kezébe kerül a fény szabályozása. A távvezérelt rolók használata rendkívül ajánlott magasan lévő, nehezen elérhető ablakoknál, és azoknál az ablakoknál, ahol várhatóan gyakran kell majd állítani a roló pozícióját.

   Az elektronikus működtetésű rolók kizárólag a VELUX INTEGRA® elektromos tetőablakokhoz használhatók. A napelemes működtetésű rolók kézi működtetésű VELUX tetőablakhoz, illetve a napelemes működtetésű VELUX INTEGRA® tetőablakokhoz is használhatók.

   Mindkét rolótípus távvezérelt, de az elektronikus működtetésű VELUX reluxa döntési funkcióját leszámítva kézzel is működtethető. Az elektromos és napelemes működtetésű roló távirányítójához elem szükséges. A napelemes működtetésű roló egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő, még akkor is, ha nem süt a nap. Az io-homecontrol® funkciónak köszönhetően az elektromos rolók idővezérelten is működtethetők, illetve lehetővé válik több roló egyidejű vezérlése.

   3.A szolár és az elektromos roló is távvezérelt. Az elektromos működtetésű rolót normál akkumulátor működteti, míg a napelemes változat egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő még akkor is, ha nem süt a nap. Az elektromos működtetésű rolók intelligens io-homecontrol® rendszerrel is rendelkeznek, amely olyan extra funkciókat biztosít, mint az idővezérlés. A szolár rolók manuális ablakhoz is rendelhetők, mivel ezekhez távirányítót is küldünk, viszont az elektromos rolókat az elektromok ablak távirányítójával kell működtetni. Tehát amennyiben elektromos rolót szeretne, viszont manuális ablaka van, szüksége lesz egy vezérlőrendszerre (KUX 110). Ehhez a vezérlőrendszerhez megkapja a távirányítót is, viszont érdemes tudni, hogy a KUX 110 rendszer beszereléséhez külön szerelési és áramellátási eszközök (és sok esetben szerelő segítsége) szükségesek.

   Végül természetesen végig kell gondolnia, hogy milyen típusú rolót, pl. fényzáró rolót vagy rolettát szeretne-e. A fényzáró rolók és a roletták elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A reluxák kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatban állnak rendelkezésre. A külső hővédő rolók kézi, elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A harmonikarolókból kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatot kínálunk.

 • Általános információk a rolókkal kapcsolatosan
  • Kombinálható a harmonikaroló más rolókkal?

   Igen, a harmonikaroló kombinálható VELUX külső hővédő rolókkal, így extra hővédelmet biztosít, illetve VELUX szúnyoghálókkal, biztosítva a rovarmentes környezetet. Az elektromos és napelemes működtetésű rolók azonban nem kombinálhatók.

  • A harmonikaroló az igényeimnek megfelelő megoldás?

   A VELUX harmonikaroló áttetsző poliészterszövetből készül, amely lágyan eloszlatja a bejutó fényt, ezzel fokozva a helyiség kellemes hangulatát. Sem az ablak tetejéhez, sem az aljához nincsen rögzítve, ezáltal még jobban szabályozhatóvá teszi a kilátást és a helyiségbe jutó fény mennyiségét. Ezen felül színes és eredeti fényeffektusok alakíthatók ki, még hangulatosabbá varázsolva a helyiséget. A harmonikarolót nappalikhoz és étkezőkhöz ajánljuk, azonban kiválóan használható irodákban és előszobákban is. A harmonikaroló kifejezetten VELUX tetőablakokhoz készül.

  • Mikor érdemes a harmonikarolót választanom?

   A VELUX harmonikaroló kiváló megoldás a helyiségbe jutó fény mennyiségének szabályozásához. A roló felső és oldalsó alumínium oldalsínekkel rendelhető, valamint színes és eredeti fényhatások kialakítását teszi lehetővé az Ön bútorainak és dekorációjának megfelelően. A harmonikaroló ezen felül könnyen szabályozhatóvá teszi a bejutó napfény mennyiségét, mivel szabadon pozicionálható az ablak tetszőleges részén – felül és alul nincs rögzítve. Ezzel biztosítja a magánszféra védelmét és a napfény nagyobb mértékben történő szabályozását, így nagyszerű választás a nappalikhoz és étkezőkhöz.

Működtetés

Kézi működtetés fokozatmentes pozicionálással

A kézi működtetésű VELUX harmonikaroló sem az ablak aljához, sem pedig a tetejéhez nincs rögzítve, ezért a roló alulról felfelé és felülről lefelé is használható, és bárhova pozícionálható az ablakfelületen. Kiválóan használható elérhető magasságban lévő tetőablakhoz, és nagyon könnyen működtethető. Egyik kezével fogja meg az alsó alumínium keretet, és állítsa a rolót a megfelelő pozícióba. Egyedi Pick&Click!® rendszerének köszönhetően könnyen és gyorsan felszerelhető.

Elektromos működtetés távirányítóval, fokozatmentes pozícionálással

Amennyiben Önnek elektromos, ablaka van, az elektromos roló a legideálisabb választás. Az elektromos fényzáró roló fokozatmentesen pozicionálható, és tökéletes megoldás nehezen elérhető tetőablakokhoz. A szobából bárhonnan működtethető a tetőablak távirányítójával a rádiófrekvenciás megoldásnak köszönhetően. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű VELUX tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, rendelje meg a rolóval a KUX 110 kiegészítőt is. Ezúton felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezen termék (KUX 110) felszereléséhez szakember segítsége lehet szükséges.

Színek

1
2
3
4
5
S
Fényáteresztő Mérsékelten fényáteresztő Sötétítő Erősen sötétítő Fényzáró Szabályozható
1016 - Fehér
1016 -
1016 - Fehér
1016 Fehér
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
1256 - Fehér mintás
1256 -
1256 - Fehér mintás
1256 Fehér mintás
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
1259 - Homokszínű
1259 -
1259 - Homokszínű
1259 Homokszínű
3
: Sötétítő
3
1274 - Szénfekete
1274 -
1274 - Szénfekete
1274 Szénfekete
3
: Sötétítő
3
1275 - Natúr
1275 -
1275 - Natúr
1275 Natúr
3
: Sötétítő
3
1275 - Szórtmintás Barna
1276 -
1276 - Szórtmintás Barna
1275 Szórtmintás Barna
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
1277 - Szórtmintás Homok
1277 -
1277 - Szórtmintás Homok
1277 Szórtmintás Homok
1
: Fényáteresztő
1
1278 - Bézs
1278 -
1278 - Bézs
1278 Bézs
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
1279 - Borvörös
1279 -
1279 - Borvörös
1279 Borvörös
1
: Fényáteresztő
1
1280 - Zöld
1280 -
1280 - Zöld
1280 Zöld
3
: Sötétítő
3
1281 - Mentazöld
1281 -
1281 - Mentazöld
1281 Mentazöld
3
: Sötétítő
3
1282 - Sötétszürke
1282 -
1282 - Sötétszürke
1282 Sötétszürke
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
1283 - Világos Bézs
1283 -
1283 - Világos Bézs
1283 Világos Bézs
1
: Fényáteresztő
1
1284 - Szürke
1284 -
1284 - Szürke
1284 Szürke
1
: Fényáteresztő
1
1285 - Halványkék
1285 -
1285 - Halványkék
1285 Halványkék
1
: Fényáteresztő
1
1286 - Farmerkék
1286 -
1286 - Farmerkék
1286 Farmerkék
3
: Sötétítő
3