Logo

ITZALA

Hivatalos VELUX® viszonteladó

Hivatalos VELUX viszonteladó
10 év online tapasztalat
0
Ingyenes visszaküldés
Gyors házhozszállítás

VELUX Külső hővédő rolók

Védelmet nyújt a szobába beáramló
hő ellen, miközben továbbra is
élvezheti a kilátást

VELUX külső hővédő roló

VELUX Külső hővédő rolók

Védelmet nyújt a szobába beáramló
hő ellen, miközben továbbra is
élvezheti a kilátást

VELUX Külső hővédő rolók

minimum ár 19 399,00 Ft
Áttekintés
 • Csökkenti a hőt 
 • Ellenálló anyagból
 • Szabályozza a beáramló napfényt
 • Minden szobatípushoz ajánlott
 • Egyáltalán nem korlátozza a kilátást
 • Kiváló minőségű külső hővédő roló

 

Működtetés

• Kézi működtetésű
• Elektromos
• Napelemes
(lásd lejjebb)

Színek

• Átlátszó fekete hálóanyag
(lásd lejjebb)

Gyakran ismételt kérdések

 • Távvezérelt rolók
  • Mikor érdemes elektromos működtetésű rolót választanom?

   A VELUX elektromos működtetésű rolói kiválóan párosíthatók a VELUX elektromos tetőablakokkal, és tökéletesen illeszkednek azokhoz. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, egyszerűen rendelje meg hozzá a KUX 100-at is. Mivel az elektromos roló távvezérelt, nagyon jól használható azokhoz a nehezen elérhető ablakokhoz, amelyeknél gyakran kell szabályozni a bejutó fényt.

  • Mikor érdemes napelemes működtetésű rolót választanom?

   A VELUX napelemes működtetésű rolói kiválóan illeszkednek a kézi működtetésű VELUX tetőablakokhoz, illetve a VELUX napelemes működtetésű tetőablakokhoz is. Mivel a roló távvezérelt, és a nap által feltöltött akkumulátorral rendelkezik, ideálisan használható nehezen elérhető ablakokhoz vagy olyan helyeken, ahol gyakran kell szabályozni a bejutó fény mennyiségét. Vezetékekre nincs szükség.

  • Mit kell figyelembe vennem, ha nem kézi működtetésű VELUX roló vásárlásán gondolkodom?

   Nem kézi működtetésű roló vásárlása esetén számos tényezőt érdemes mérlegelnie.

   1. Csak az eredeti VELUX rolók érhetőek el távvezérelt működtetéssel. Az Itzala rolók kézi működtetésűek.

   2. A VELUX rolók elektromos és napelemes működtetésű változatban is rendelhetők. Mindkettő nagyon praktikus, mivel rendkívül egyszerűvé teszik a rolók mozgatását, így szó szerint az Ön kezébe kerül a fény szabályozása. A távvezérelt rolók használata rendkívül ajánlott magasan lévő, nehezen elérhető ablakoknál, és azoknál az ablakoknál, ahol várhatóan gyakran kell majd állítani a roló pozícióját.

   Az elektronikus működtetésű rolók kizárólag a VELUX INTEGRA® elektromos tetőablakokhoz használhatók. A napelemes működtetésű rolók kézi működtetésű VELUX tetőablakhoz, illetve a napelemes működtetésű VELUX INTEGRA® tetőablakokhoz is használhatók.

   Mindkét rolótípus távvezérelt, de az elektronikus működtetésű VELUX reluxa döntési funkcióját leszámítva kézzel is működtethető. Az elektromos és napelemes működtetésű roló távirányítójához elem szükséges. A napelemes működtetésű roló egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő, még akkor is, ha nem süt a nap. Az io-homecontrol® funkciónak köszönhetően az elektromos rolók idővezérelten is működtethetők, illetve lehetővé válik több roló egyidejű vezérlése.

   3.A szolár és az elektromos roló is távvezérelt. Az elektromos működtetésű rolót normál akkumulátor működteti, míg a napelemes változat egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő még akkor is, ha nem süt a nap. Az elektromos működtetésű rolók intelligens io-homecontrol® rendszerrel is rendelkeznek, amely olyan extra funkciókat biztosít, mint az idővezérlés. A szolár rolók manuális ablakhoz is rendelhetők, mivel ezekhez távirányítót is küldünk, viszont az elektromos rolókat az elektromok ablak távirányítójával kell működtetni. Tehát amennyiben elektromos rolót szeretne, viszont manuális ablaka van, szüksége lesz egy vezérlőrendszerre (KUX 110). Ehhez a vezérlőrendszerhez megkapja a távirányítót is, viszont érdemes tudni, hogy a KUX 110 rendszer beszereléséhez külön szerelési és áramellátási eszközök (és sok esetben szerelő segítsége) szükségesek.

   Végül természetesen végig kell gondolnia, hogy milyen típusú rolót, pl. fényzáró rolót vagy rolettát szeretne-e. A fényzáró rolók és a roletták elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A reluxák kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatban állnak rendelkezésre. A külső hővédő rolók kézi, elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A harmonikarolókból kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatot kínálunk.

 • Általános információk a rolókkal kapcsolatosan
  • Kombinálható a külső hővédő roló más rolókkal?

   Igen, a külső hővédő roló bármilyen típusú belső rolóval kombinálható a jobb fényszabályozás és a nagyobb kényelem érdekében. A rovarmentes környezet érdekében akár szúnyoghálóval is kiegészíthető. Ne feledje, hogy amennyiben a külső hővédő rolót napelemes működtetésű belső rolókkal kombinálja, a napkollektorok kevésbé vagy egyáltalán nem tudják feltölteni az akkumulátorokat. Az elektromos és a napelemes működtetésű rolók viszont nem kombinálhatók.

  • A külső hővédő roló az igényeimnek megfelelő megoldás?

   A külső hővédő roló fő célja a hővédelem. Külső rolóként kiszűri a közvetlen napfényt, és nagymértékben csökkenteni tudja a hő bejutását a szobákba. A külső hővédő rolók az időjárásnak ellenálló hálós szövetből készülnek, amely biztosítja a termék hosszú élettartamát. Minden olyan helyiséghez ajánljuk, amelyben csökkenteni kívánja a hőt és fokozni szeretné a komfortérzetet.

  • Mikor érdemes a VELUX külső hővédő rolót választanom?

   A VELUX külső hővédő roló külső rolóként tökéletesen alkalmas az erős napsugárzás és a hő kiszűrésére, mielőtt az elérné a tetőablak paneljét. Amikor nincs használatban, a külső hővédő roló diszkréten megbújik a felső burkolatban. Amennyiben az ablak aljáig lehúzzák, a félig áttetsző szövet kiszűri a közvetlen napfényt, és hatékonyan szabályozza a helyiség hőterhelését, ugyanakkor nem korlátozza a kilátást. A roló tetszőlegesen pozicionálható, és nyitott ablaknál is használható. Az külső hővédő rolók ezért ideálisak olyan helyiségekben, ahol egyidejűleg van szükség hatékony hővédelemre, megfelelő kilátásra és napfényre.

Működtetés

Kézi működtetés kampókkal

A kézi működtetésű külső hővédő roló ideális megoldás elérhető magasságú, kézi működtetésű VELUX abalakokhoz. A külső hővédő működtetéséhez nyissa ki az ablakot, fordítsa át a a szárnyat, majd akassza be a rolót az ablakszárny alján lévő kampókba. A roló használatával egyidőben az ablak természetesen tetszés szerint nyitható vagy csukható.

Napelemes működtetés távirányítóval, fokozatmentes pozícionálással

Amennyiben Önnek elektromos, ablaka van, az elektromos roló a legideálisabb választás. Az elektromos külső hővédő roló fokozatmentesen pozicionálható, és tökéletes megoldás nehezen elérhető tetőablakokhoz. A szobából bárhonnan működtethető a tetőablak távirányítójával a rádiófrekvenciás megoldásnak köszönhetően. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű VELUX tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, rendelje meg a rolóval a KUX 110 kiegészítőt is. Ezúton felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezen termék (KUX 110) felszereléséhez szakember segítsége lehet szükséges.
Amennyiben Ön elektromos vagy napelemes működtetésű külső hővédő rolót szeretne vásárolni és az Ön ablakát 2000. májusa előtt gyártották egy külön szerelőcsomag (ZOZ 228) is szükséges a roló felszereléséhez.

Napelemes működtetés távirányítóval, fokozatmentes pozícionálással

A napelelemes VELUX külső hővédő roló energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, így akár 600-szor is használható napsütés nélkül. Mivel nem igényel elektromos bekötést vagy tápellátást, a napelemes roló könnyen és kényelmesen működtethető a távirányítóval, az io-homecontrol® funkciónak köszönhetően pedig több roló egységes vezérlése is lehetővé válik. Napelemes ablakok estében az ablak távirányítójával is lehet működtetni.
Amennyiben Ön elektromos vagy napelemes működtetésű külső hővédő rolót szeretne vásárolni és az Ön ablakát 2000. májusa előtt gyártották egy külön szerelőcsomag (ZOZ 228) is szükséges a roló felszereléséhez.

Színek

1
2
3
4
5
S
Fényáteresztő Mérsékelten fényáteresztő Sötétítő Erősen sötétítő Fényzáró Szabályozható
5060 - Fekete
5060 -
5060 - Fekete
5060 Fekete
1
: Fényáteresztő
1