Logo

ITZALA

Hivatalos VELUX® viszonteladó

Hivatalos VELUX viszonteladó
10 év online tapasztalat
0
Ingyenes visszaküldés
Gyors házhozszállítás

VELUX Fényzáró rolók

Ideális megoldás a
szobába beáramló napfény
blokkolásához

VELUX sötététő roló

VELUX Fényzáró rolók

Ideális megoldás a
szobába beáramló napfény
blokkolásához

VELUX Fényzáró rolók

minimum ár 25 401,00 Ft
Áttekintés
 • Teljes sötétítés a nap bármely szakában
 • Percek alatt felszerelhető
 • Keskeny kialakítás
 • Pontosan illeszkedik. Nincs szükség mérésre és vágásra
 • Ideális hálószobákba
 • Számos különböző színben és mintával
 • Tökéletesen illeszkedik a VELUX tetőablakokhoz
 • OEKO-TEX® tanúsítvánnyal rendelkezik
 • Az EU-ban készül. Három év garancia

 

Működtetés

• Kézi működtetésű
• Elektromos
• Napelemes
(Lásd lejjebb)

Színek

• 24-féle lehetőség
(lásd lejjebb)

Gyakran ismételt kérdések

 • Itzala vs. VELUX rolók
  • Mi a legfontosabb különbség az Itzala és a VELUX fényzáró rolók között?

   A VELUX fényzáró rolók kiváló minőségű, 100%-os fénykizárást biztosító rolók – éjjel-nappal kizárják a fényt, illetve biztosítják a hatékony hővédelmet is. A VELUX fényzáró roló szennytaszító poliészterből készül, és speciális hőblokkoló alumíniumbevonatot tartalmaz a hátoldalán, így télen a szobában tartja a hőt, nyáron pedig visszaveri a nap melegét. Számos színben, illetve mintás és minta nélküli kivitelben, valamint kézi működtetésű és távvezérelt változatban is rendelhető. A roló vékony, oldalsó alumíniumsínben fut, és az ablak tetszőleges részén pozicionálható. A VELUX webáruházban vásárolt VELUX fényzáró rolókra három év jótállás vonatkozik.

   Az Itzala fényzáró rolók kedvezőbb árú, de hasonlóan magas minőségű rolók. Alacsony ára annak köszönhető, hogy őket nagyobb tételben gyártjuk. Szinte tökéletes sötétséget biztosítanak, és nagyon egyszerűen használhatók. Szövetük ellenálló, szennytaszító poliészter és fényzáró gumi kombinációja. Az Itzala rolók négyféle színben rendelhetők. A roló vékony alumíniumsínben fut, ami lehetővé teszi a roló tetszés szerinti pozicionálását. A webáruházunkban vásárolt Itzala fényzáró rolókra két év jótállás vonatkozik.

 • Távvezérelt rolók
  • Mikor érdemes elektromos működtetésű rolót választanom?

   A VELUX elektromos működtetésű rolói kiválóan párosíthatók a VELUX elektromos tetőablakokkal, és tökéletesen illeszkednek azokhoz. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, egyszerűen rendelje meg hozzá a KUX 100-at is. Mivel az elektromos roló távvezérelt, nagyon jól használható azokhoz a nehezen elérhető ablakokhoz, amelyeknél gyakran kell szabályozni a bejutó fényt.

  • Mikor érdemes napelemes működtetésű rolót választanom?

   A VELUX napelemes működtetésű rolói kiválóan illeszkednek a kézi működtetésű VELUX tetőablakokhoz, illetve a VELUX napelemes működtetésű tetőablakokhoz is. Mivel a roló távvezérelt, és a nap által feltöltött akkumulátorral rendelkezik, ideálisan használható nehezen elérhető ablakokhoz vagy olyan helyeken, ahol gyakran kell szabályozni a bejutó fény mennyiségét. Vezetékekre nincs szükség.

  • Mit kell figyelembe vennem, ha nem kézi működtetésű VELUX roló vásárlásán gondolkodom?

   Nem kézi működtetésű roló vásárlása esetén számos tényezőt érdemes mérlegelnie.

   1. Csak az eredeti VELUX rolók érhetőek el távvezérelt működtetéssel. Az Itzala rolók kézi működtetésűek.

   2. A VELUX rolók elektromos és napelemes működtetésű változatban is rendelhetők. Mindkettő nagyon praktikus, mivel rendkívül egyszerűvé teszik a rolók mozgatását, így szó szerint az Ön kezébe kerül a fény szabályozása. A távvezérelt rolók használata rendkívül ajánlott magasan lévő, nehezen elérhető ablakoknál, és azoknál az ablakoknál, ahol várhatóan gyakran kell majd állítani a roló pozícióját.

   Az elektronikus működtetésű rolók kizárólag a VELUX INTEGRA® elektromos tetőablakokhoz használhatók. A napelemes működtetésű rolók kézi működtetésű VELUX tetőablakhoz, illetve a napelemes működtetésű VELUX INTEGRA® tetőablakokhoz is használhatók.

   Mindkét rolótípus távvezérelt, de az elektronikus működtetésű VELUX reluxa döntési funkcióját leszámítva kézzel is működtethető. Az elektromos és napelemes működtetésű roló távirányítójához elem szükséges. A napelemes működtetésű roló egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő, még akkor is, ha nem süt a nap. Az io-homecontrol® funkciónak köszönhetően az elektromos rolók idővezérelten is működtethetők, illetve lehetővé válik több roló egyidejű vezérlése.

   3.A szolár és az elektromos roló is távvezérelt. Az elektromos működtetésű rolót normál akkumulátor működteti, míg a napelemes változat egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő még akkor is, ha nem süt a nap. Az elektromos működtetésű rolók intelligens io-homecontrol® rendszerrel is rendelkeznek, amely olyan extra funkciókat biztosít, mint az idővezérlés. A szolár rolók manuális ablakhoz is rendelhetők, mivel ezekhez távirányítót is küldünk, viszont az elektromos rolókat az elektromok ablak távirányítójával kell működtetni. Tehát amennyiben elektromos rolót szeretne, viszont manuális ablaka van, szüksége lesz egy vezérlőrendszerre (KUX 110). Ehhez a vezérlőrendszerhez megkapja a távirányítót is, viszont érdemes tudni, hogy a KUX 110 rendszer beszereléséhez külön szerelési és áramellátási eszközök (és sok esetben szerelő segítsége) szükségesek.

   Végül természetesen végig kell gondolnia, hogy milyen típusú rolót, pl. fényzáró rolót vagy rolettát szeretne-e. A fényzáró rolók és a roletták elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A reluxák kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatban állnak rendelkezésre. A külső hővédő rolók kézi, elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A harmonikarolókból kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatot kínálunk.

 • Általános információk a rolókkal kapcsolatosan
  • Kombinálható a fényzáró roló más rolókkal?

   Igen, a fényzáró roló kombinálható külső hővédő rolókkal, így extra hővédelmet biztosít, illetve szúnyoghálókkal, biztosítva a rovarmentes környezetet. Ne feledje azonban, hogy az elektromos és napelemes működtetésű rolók azonban nem kombinálhatók.

  • A fényzáró roló az igényeimnek megfelelő megoldás?

   A fényzáró roló olyan szövetből készül, amely hatékonyan kizárja a bejutó fényt, így biztosítja a nyugodt éjszakai alvást vagy a pihentető nappali kikapcsolódást, így kifejezetten ajánlott hálószobákba és gyerekszobákba. Ezen felül nagyszerűen használható tv-szobához és vendégszobákhoz.

  • Mikor érdemes a VELUX fényzáró rolót választanom?

   A VELUX fényzáró roló kifejezetten eredeti VELUX tetőablakokhoz készült. Éjjel-nappal biztosítja a 100%-os fénykizárást, hátoldalán pedig alumínium bevonat található, amely nyáron visszaveri a napsugarakat, télen pedig benntartja a meleget. Az ablak tetszőleges részén pozicionálható, vékony felső és oldalsó alumínium csatornában fut. A fényzáró rolók ideálisan használhatók hálószobákban, gyerekszobákban, moziszobában és olyan szobákban, ahol a közvilágítás és az elhaladó autók villódzása idegesítő, vagy ahol szeretné szabályozni a bejutó fény mennyiségét, illetve csökkenteni a hőbejutást és a hőveszteséget.

  • Mennyire tartósak a VELUX rolók?

   Kipróbáltan tartósak. Minden rolót 10 000 alkalommal tesztelnek a megbízhatóság és a tartósság szempontjából.

Működtetés

Kézi működtetés fokozatmentes pozicionálással

A kézi működtetésű VELUX fényzáró roló alumínium oldalsínekben fut, így biztosítva a gördülékeny működést és a fokozatmentes pozícionálást. Kiválóan használható elérhető magasságban lévő tetőablakhoz, és nagyon könnyen működtethető. Egyik kezével fogja meg az alsó alumínium keretet, és állítsa a rolót a megfelelő pozícióba. Egyedi rendszerének köszönhetően könnyen és gyorsan felszerelhető.

Napelemes működtetés távirányítóval, fokozatmentes pozícionálással

A napelelemes VELUX fényzáró roló energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, így akár 600-szor is használható napsütés nélkül. Mivel nem igényel elektromos bekötést vagy tápellátást, a napelemes roló könnyen és kényelmesen működtethető a távirányítóval, az io-homecontrol® funkciónak köszönhetően pedig több roló egységes vezérlése is lehetővé válik. Napelemes ablakok estében az ablak távirányítójával is lehet működtetni.

Elektromos működtetés távirányítóval, fokozatmentes pozícionálással

Amennyiben Önnek elektromos, ablaka van, az elektromos roló a legideálisabb választás. Az elektromos fényzáró roló fokozatmentesen pozicionálható, és tökéletes megoldás nehezen elérhető tetőablakokhoz. A szobából bárhonnan működtethető a tetőablak távirányítójával a rádiófrekvenciás megoldásnak köszönhetően. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű VELUX tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, rendelje meg a rolóval a KUX 110 kiegészítőt is. Ezúton felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezen termék (KUX 110) felszereléséhez szakember segítsége lehet szükséges.

Színek

1
2
3
4
5
S
Fényáteresztő Mérsékelten fényáteresztő Sötétítő Erősen sötétítő Fényzáró Szabályozható
1025 - Fehér
1025 -
1025 - Fehér
1025 Fehér
5
: Fényzáró
5
1085 - Világos bézs
1085 -
1085 - Világos bézs
1085 Világos bézs
5
: Fényzáró
5
4556 - Bézs
4556 -
4556 - Bézs
4556 Bézs
5
: Fényzáró
5
4559 - Sötétbarna
4559 -
4559 - Sötétbarna
4559 Sötétbarna
5
: Fényzáró
5
1100 - Sötétkék
1100 -
1100 - Sötétkék
1100 Sötétkék
5
: Fényzáró
5
4564 - Narancssárga
4564 -
4564 - Narancssárga
4564 Narancssárga
5
: Fényzáró
5
0705 - Szürke
0705 -
0705 - Szürke
0705 Szürke
5
: Fényzáró
5
3009 - Fekete
3009 -
3009 - Fekete
3009 Fekete
5
: Fényzáró
5
4574 - Nugát
4574 -
4574 - Nugát
4574 Nugát
5
: Fényzáró
5
4575 - Porszórt Zöld
4575 -
4575 - Porszórt Zöld
4575 Porszórt Zöld
5
: Fényzáró
5
4576 - Halványkék
4576 -
4576 - Halványkék
4576 Halványkék
5
: Fényzáró
5
4577 - Barnásszürke
4577 -
4577 - Barnásszürke
4577 Barnásszürke
5
: Fényzáró
5
4578 - Barna
4578 -
4578 - Barna
4578 Barna
5
: Fényzáró
5
4579 - Porszórt Natúr
4579 -
4579 - Porszórt Natúr
4579 Porszórt Natúr
5
: Fényzáró
5
4580 - Világosbarna
4580 -
4580 - Világosbarna
4580 Világosbarna
5
: Fényzáró
5
4581 - Szürke
4581 -
4581 - Szürke
4581 Szürke
5
: Fényzáró
5