Logo

ITZALA

Hivatalos VELUX® viszonteladó

Hivatalos VELUX viszonteladó
10 év online tapasztalat
0
Ingyenes visszaküldés
Gyors házhozszállítás

VELUX Roletták

Egy gazdaságos, minőségi termék,
mely csökkenti a beáramlő fény
mennyiségét

VELUX Roletták

VELUX Roletták

Egy gazdaságos, minőségi termék,
mely csökkenti a beáramlő fény
mennyiségét

VELUX Roletták

minimum ár 13 369,00 Ft
Áttekintés
 • Meleg, kellemes fényáttűnést biztosít
 • Egyszerű eszköz a magánélet védelméhez
 • Kimondottan jó választás a nappaliba és irodákba
 • Kiváló minőségű sínes rolettaMűködtetés

• Kézi működtetésű
• Elektromos
• Napelemes
(Lásd lejjebb)

Színek

• 15-féle lehetőség
(Lásd lejjebb)

Gyakran ismételt kérdések

 • Itzala vs. VELUX rolók
  • Mi a legfontosabb különbség az Itzala és a VELUX roletták között?

   A VELUX roletták 37 színben és mintázattal rendelhetők. Fokozatmentes pozicionálási rendszerrel rendelkeznek, vagyis az ablak tetszőleges részén pozicionálhatók. A VELUX roletták kézi működtetésű, illetve távvezérelt változatban is rendelhetők. A kézi működtetésű, illetve a távvezérelt VELUX roletták oldalsínekben futnak, amelyek természetes, eloxált alumíniumból készülnek. Az oldalsínek biztosítják a gördülékeny működést, a szabad pozicionálást, és megelőzik a fény szegélyeknél történő bejutását. A VELUX kézi működtetésű kampós rolettái kampókkal rendelkeznek, felső és oldalsó sínek nélküliek, és három különböző magasságban pozicionálhatók. Az összes VELUX rolettára három év jótállás vonatkozik.

   Az Itzala roletta kedvező árú megoldás. Két színben rendelhető: sötétkékben és bézsben. A roló háromféle pozicionálást biztosító kampóval rendelkezik. A webáruházban vásárolt Itzala rolettákra két év jótállás vonatkozik.

 • Távvezérelt rolók
  • Mikor érdemes elektromos működtetésű rolót választanom?

   A VELUX elektromos működtetésű rolói kiválóan párosíthatók a VELUX elektromos tetőablakokkal, és tökéletesen illeszkednek azokhoz. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, egyszerűen rendelje meg hozzá a KUX 100-at is. Mivel az elektromos roló távvezérelt, nagyon jól használható azokhoz a nehezen elérhető ablakokhoz, amelyeknél gyakran kell szabályozni a bejutó fényt.

  • Mikor érdemes napelemes működtetésű rolót választanom?

   A VELUX napelemes működtetésű rolói kiválóan illeszkednek a kézi működtetésű VELUX tetőablakokhoz, illetve a VELUX napelemes működtetésű tetőablakokhoz is. Mivel a roló távvezérelt, és a nap által feltöltött akkumulátorral rendelkezik, ideálisan használható nehezen elérhető ablakokhoz vagy olyan helyeken, ahol gyakran kell szabályozni a bejutó fény mennyiségét. Vezetékekre nincs szükség.

  • Mit kell figyelembe vennem, ha nem kézi működtetésű VELUX roló vásárlásán gondolkodom?

   Nem kézi működtetésű roló vásárlása esetén számos tényezőt érdemes mérlegelnie.

   1. Csak az eredeti VELUX rolók érhetőek el távvezérelt működtetéssel. Az Itzala rolók kézi működtetésűek.

   2. A VELUX rolók elektromos és napelemes működtetésű változatban is rendelhetők. Mindkettő nagyon praktikus, mivel rendkívül egyszerűvé teszik a rolók mozgatását, így szó szerint az Ön kezébe kerül a fény szabályozása. A távvezérelt rolók használata rendkívül ajánlott magasan lévő, nehezen elérhető ablakoknál, és azoknál az ablakoknál, ahol várhatóan gyakran kell majd állítani a roló pozícióját.

   Az elektronikus működtetésű rolók kizárólag a VELUX INTEGRA® elektromos tetőablakokhoz használhatók. A napelemes működtetésű rolók kézi működtetésű VELUX tetőablakhoz, illetve a napelemes működtetésű VELUX INTEGRA® tetőablakokhoz is használhatók.

   Mindkét rolótípus távvezérelt, de az elektronikus működtetésű VELUX reluxa döntési funkcióját leszámítva kézzel is működtethető. Az elektromos és napelemes működtetésű roló távirányítójához elem szükséges. A napelemes működtetésű roló egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő, még akkor is, ha nem süt a nap. Az io-homecontrol® funkciónak köszönhetően az elektromos rolók idővezérelten is működtethetők, illetve lehetővé válik több roló egyidejű vezérlése.

   3.A szolár és az elektromos roló is távvezérelt. Az elektromos működtetésű rolót normál akkumulátor működteti, míg a napelemes változat egy energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, amely akár 600 fel-le mozgatáshoz is elegendő még akkor is, ha nem süt a nap. Az elektromos működtetésű rolók intelligens io-homecontrol® rendszerrel is rendelkeznek, amely olyan extra funkciókat biztosít, mint az idővezérlés. A szolár rolók manuális ablakhoz is rendelhetők, mivel ezekhez távirányítót is küldünk, viszont az elektromos rolókat az elektromok ablak távirányítójával kell működtetni. Tehát amennyiben elektromos rolót szeretne, viszont manuális ablaka van, szüksége lesz egy vezérlőrendszerre (KUX 110). Ehhez a vezérlőrendszerhez megkapja a távirányítót is, viszont érdemes tudni, hogy a KUX 110 rendszer beszereléséhez külön szerelési és áramellátási eszközök (és sok esetben szerelő segítsége) szükségesek.

   Végül természetesen végig kell gondolnia, hogy milyen típusú rolót, pl. fényzáró rolót vagy rolettát szeretne-e. A fényzáró rolók és a roletták elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A reluxák kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatban állnak rendelkezésre. A külső hővédő rolók kézi, elektromos és napelemes működtetésű változatban rendelhetők. A harmonikarolókból kizárólag kézi és elektromos működtetésű változatot kínálunk.

 • Általános információk a rolókkal kapcsolatosan
  • Kombinálható a roletta más rolókkal?

   Igen, a roletta kombinálható külső hővédő rolókkal, így extra hővédelmet biztosít, illetve szúnyoghálókkal, biztosítva a rovarmentes környezetet. Az elektromos és napelemes működtetésű rolók azonban nem kombinálhatók.

  • A roletta az igényeimnek megfelelő megoldás?

   Amennyiben kedvező árú megoldást keres a magánszféra védelméhez, miközben be kívánja engedni a természetes napfényt, akkor a roletta a megfelelő megoldás. A roletták áttetsző poliészterszövetből készülnek, amely a roló színétől függően különböző mértékben engedik be a fényt. A roletta emiatt rendkívül dekoratív, és segít a helyiség harmonikus fényviszonyainak kialakításában. A rolettákat kifejezetten ajánljuk nappalikhoz és étkezőkhöz, de nagyon jól használhatók irodákban, előszobákban és gyerekszobákban is.

  • Mikor érdemes a VELUX rolettát választanom?

   A VELUX roletták biztosítják a magánszféra védelmét, miközben beengedik a természetes fényt. A roletta alumínium oldalsínekben fut, és az ablak tetszőleges részén pozicionálható. A roletta védelmet és kellemes megjelenést biztosító, hatékony és praktikus megoldás. A roletták ezért nagyon jól használhatók nappalikban, dolgozószobákban, gyerekszobákban és olyan egyéb helyiségekben, ahol fontos a magánszféra védelme és ahol az ablakon át beérkező fényt szeretné tompítani. A roló kifejezetten eredeti VELUX tetőablakokhoz készült. A VELUX rolleták kampós változatban is elérhetőek, ebben az esetben a roló nem oldalsínekben fut, hanem 3 különboző pozícióban állítható meg. A kampós roletta 4 különböző színben kapható, felszerelése pedig nagyon egyszerű.

Működtetés

Kézi működtetés előre pozícionált kampókkal

A kézi működtetésű VELUX roletta kiakasztó kampói segítségével 3 állásban rögzíthető. Fogja meg roló végén lévő fogantyút, majd rögzítse a rolót az ablakkeret belső oldalán elhelyezett 3 kampópár egyikéhez. Egyedi Pick&Click!® rendszerének köszönhetően könnyen és gyorsan felszerelhető.

Kézi működtetés fokozatmentes pozicionálással

A kézi működtetésű roletta alumínium oldalsínekben fut, így biztosítva a gördülékeny működést és a fokozatmentes pozícionálást. Kiválóan használható elérhető magasságban lévő tetőablakhoz, és nagyon könnyen működtethető. Egyik kezével fogja meg az alsó alumínium keretet, és állítsa a rolót a megfelelő pozícióba. Egyedi Pick&Click!® rendszerének köszönhetően könnyen és gyorsan felszerelhető.

Elektromos működtetés távirányítóval, fokozatmentes pozícionálással 

Amennyiben Önnek elektromos, ablaka van, az elektromos roló a legideálisabb választás. Az elektromos roletta fokozatmentesen pozicionálható, és tökéletes megoldás nehezen elérhető tetőablakokhoz. A szobából bárhonnan működtethető a tetőablak távirányítójával a rádiófrekvenciás megoldásnak köszönhetően. Amennyiben Önnek nincs elektromos működtetésű VELUX tetőablaka, de szeretne elektromos rolót, rendelje meg a rolóval a KUX 110 kiegészítőt is. Ezúton felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezen termék (KUX 110) felszereléséhez szakember segítsége lehet szükséges.

Napelemes működtetés távirányítóval, fokozatmentes pozícionálással

A napelelemes VELUX roletta energiatakarékos, napenergiával feltöltött akkumulátorról működik, így akár 600-szor is használható napsütés nélkül. Mivel nem igényel elektromos bekötést vagy tápellátást, a napelemes roló könnyen és kényelmesen működtethető a távirányítóval, az io-homecontrol® funkciónak köszönhetően pedig több roló egységes vezérlése is lehetővé válik. Napelemes ablakok estében az ablak távirányítójával is lehet működtetni.

Színek

1
2
3
4
5
S
Fényáteresztő Mérsékelten fényáteresztő Sötétítő Erősen sötétítő Fényzáró Szabályozható
1028 - Fehér
1028 -
1028 - Fehér
1028 Fehér
1
: Fényáteresztő
1
1086 - Bézs
1086 -
1086 - Bézs
1086 Bézs
1
: Fényáteresztő
1
4155 - Homok
4155 -
4155 - Homok
4155 Homok
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
9050 - Sötétkék
9050 -
9050 - Sötétkék
9050 Sötétkék
3
: Sötétítő
3
4069 - Fekete
4069 -
4069 - Fekete
4069 Fekete
3
: Sötétítő
3
4161 - Szürke
4161 -
4161 - Szürke
4161 Szürke
3
: Sötétítő
3
4162 - Sötétbarna
4162 -
4162 - Sötétbarna
4162 Sötétbarna
4
: Erősen sötétítő
4
4163 - Sötétszürke
4163 -
4163 - Sötétszürke
4163 Sötétszürke
3
: Sötétítő
3
4164 - Narancs
4164 -
4164 - Narancs
4164 Narancs
3
: Sötétítő
3
4165 - Porszórt Zöld
4165 -
4165 - Porszórt Zöld
4165 Porszórt Zöld
3
: Sötétítő
3
4166 - Halványkék
4166 -
4166 - Halványkék
4166 Halványkék
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
4167 - Barnásszürke
4167 -
4167 - Barnásszürke
4167 Barnásszürke
4
: Erősen sötétítő
4
4168 - Barna
4168 -
4168 - Barna
4168 Barna
3
: Sötétítő
3
4169 - Világosbarna
4169 -
4169 - Világosbarna
4169 Világosbarna
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2
4170 - Olajzöld
4170 -
4170 - Olajzöld
4170 Olajzöld
3
: Sötétítő
3
4171 - Porszórt Natúr
4171 -
4171 - Porszórt Natúr
4171 Porszórt Natúr
2
: Mérsékelten fényáteresztő
2